Om Burnout Dataparty

Frivillig organisasjon som ble grunnlagt i 1999. Vi holder dataparty for ungdom, 12år og oppover.

UlsteinLAN er ett arrangement som blir organisert av BurnOut Dataparty.

Vi har for tiden over 30 medlemmer som hjelper til med å arrangere, og trenger stadig flere.

Arrangementet har eksistert siden 2009, da vi arrangerte for første gang på Ulstein Barneskole på Skeide i Ulstein Kommune. Dette var starten på ett arrangement som skulle vokse og ekspandere til det vi i dag kjenner som UlsteinLAN.

Den gang da hadde vi plass til ca 40 deltakere, og ingen egnet kiosk. Alt måtte gjøres provisorisk med eget ventilasjonsanlegg i kiosken som var i en liten sidegymsal. Vi slet mye med plassmangel, og fant omsider ut at Hasund Grendahus skulle bli våre nye lokaler.

Det hele begynte med sulten på en internettlinje som var bedre en den Ice.net kunne tilby oss på skeide i form av trådløst internett (rundt 3Mbit).

Vi inngikk derfor ett partnerskap med Tussa og på dugnad fikk vi lagt opp en egen fiberkabel som vi skulle koste 50% selv til grendahuset da kommunen ikke var intressert i å hjelpe oss med denne saken. Dette ble gjort i regnvær og sene kvelder ved hjelp av innleid lift og stige. 3 Kvelder gikk med på prosjektet som skulle gi oss mer internettkapasitet enn alle bedriftene i Ulstein kommune og omegn.

Denne linjen kjører i dag på 1000Mbit og leverer det vi trenger av internett kapasitet, og vi priser oss lykkelig med ett godt samarbeid med Tuss.

På de første arrangementene på Hasund grendahus hadde vi rundt 70-80 personer innenfor dørene inkludert dag til dag besøkende, noe som har økt til 165 under UlsteinLAN #10 som ble arrangert i vinterferien 2014.

Vi har som mål å arrangere 2 fullspekkede LAN pr år som er satt til Vinter/Høst-feriene til skolene.

I 2018 flytta vi oss til Ulstein Arena i Ulsteinvik sentrum, og har der tilgang til alle sentrumnære fasilitetar, samt Ulsteinbadet.

Her har vi muligheter til å utvida til 450 deltakara og 10Gbit internett om situasjonen skulle tilseie at dette blir en realitet. Målet vårt er å vokse, for både å tilby ungdommen meir aktivitetar, samt bedre alle eksisterande tilbud, og få datakulturen i dei nærlilggande kommunene til og vokse.

orange-logo-small